Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Nα καταδικαστούν οι τραμπουκισμοί της KNE στο Πολυτεχνείο Πάτρας

Nα καταδικαστούν οι τραμπουκισμοί της KNE στο Πολυτεχνείο Πάτρας

Ανακοίνωση της OEN/EEK

Σήμερα, Δευτέρα 18/5, μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) δέχθηκαν απρόκλητα άγρια επίθεση από τις δυνάμεις της ΚΝΕ ΑΕΙ Πάτρας, υπό το πρόσχημα της διεκδίκησης “χώρων” μέσα στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρας. Η συντονισμένη επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αγωνιστών της ΕΑΑΚ και τη μεταφορά στο νοσοκομείο του Ρίο φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων ανάμεσα τους και δύο φοιτητριών. Η κατάσταση της υγείας του ενός συντρόφου, μέλους της ΕΑΑΚ και του ΝΑΡ, φαίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας και το ΕΕΚ καταγγέλλουμε την επίθεση. Είναι προφανές ότι η ΚΝΕ αντί να δώσει τη μάχη με τον ταξικό εχθρό, την κυβέρνηση και τους ακροδεξιούς φασίστες, επιλέγει να μεταφέρει τη μάχη στο εσωτερικό του φοιτητικού και ευρύτερου εργατικού-λαϊκού κινήματος, ενάντια στους εξ αριστερών διαφωνούντες. Είναι η συνέχεια της πολιτικής την οποία κράτησε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στην εξέγερση του Δεκέμβρη, η πολιτική της κατασυκοφάντησης του κινήματος και η σκληρή γραμμή υποστήριξης ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Η στάση που κέρδισε τα συγχαρητήρια της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Αυριανής έρχεται να διεκδικήσει νέες δάφνες παίζοντας το ρόλο της πολιτικής αστυνομίας μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Με τη μάχη για την ακύρωση των προεδρικών/πρυτανικών εκλογών να βρίσκεται μπροστά στο φοιτητικό κίνημα σαν άμεσο καθήκον, το σταλινικό κόμμα και η νεολαία του, αντί να προετοιμάζουν τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις χτυπάνε τα πιο προωθημένα κομμάτια του φοιτητικού κινήματος.

Δεν είναι απόρροια της “νίκης” της Πανσπουδαστικής και της ΚΝΕ στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς αυτές οι πράξεις πολιτικού κρετινισμού, αλλά η καταβαράθρωση της Πανσπουδαστικής πανελλαδικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σαν αποτέλεσμα της άθλιας στάσης τους τις ημέρες του Δεκέμβρη. Ο χωροφύλακας βρέθηκε στη γωνία και θέλει να δείξει ότι ο πέμπτος τροχός της αμάξης του αστικού κράτους συνεχίζει να έχει λόγο ύπαρξης.

Τα ανοιχτά ψέματα της ανακοίνωσης της ΚΝΕ Πάτρας δεν είναι σε θέση να πείσουν κανέναν. Η σταλινική σχολή της πλαστογραφίας δεν μπορεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει τους θύτες σα θύματα.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της χώρας να καταδικάσουν τις σταλινικές πρακτικές από όσους επιλέγουν να τραμπουκίσουν και να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα. Καλούμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα να καταδικάσει όσους χτυπάνε τα πιο προωθημένα κομμάτια του φοιτητικού κινήματος για λογαριασμό μιας πολιτικής ταξικής συνεργασίας. Καλούμε τα μέλη της ΠΚΣ και της ΚΝΕ να γυρίσουν την πλάτη στις γραφειοκρατικές και σταλινικές ηγεσίες του Περισσού που τους στρέφουν να χτυπούν αγωνιστές, και να στρέψουν τις δυνάμεις τους στο ζωτικό καθήκον της πάλης για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και της κοινωνίας από τις αλυσίδες του υπό κατάρρευση καπιταλιστικού συστήματος.

Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζουμε σε όλους ότι η βία και ο τραμπουκισμός, δε θα περάσουν!

                      18/5/09