Σάββατο 22 Μαΐου 2010

εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση

εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση
ΕΕΚ-Τροτσκιστές

ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ, Η ΕΕ & Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΗ, 7 μμ, Πάτρα
στην αίθουσα ΕΒΕ (Αράτου 21 - πλατεία Όλγας)
ομιλητής: Γιάννης Αγγέλης

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου: Η τρομοκρατία δε μας σταμάτα! Όλοι στους δρόμους!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τρότσκιστές / Κ.Ο. Πάτρας

Δελτίο Τύπου: Η τρομοκρατία δε μας σταμάτα! Όλοι στους δρόμους!
Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Μάη. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έσπασαν στους δρόμους την εθνική ενότητα της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Δεν μπορούσαν να επιβάλλουν μια συνολική αναδιοργάνωση των κοινωνικών σχέσεων σε βάρος της εργατικής τάξης χωρίς μια άμεση σύγκρουση με εκατομμύρια μαζών.

Η καταστολή ήταν το μέσο με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει τις μάζες των απεργών. Αντιμετωπίσαμε στο δρόμο την πολιτική επιλογή να χτυπήσει απρόκλητα η αστυνομία τη διαδήλωση και να προσπαθήσει να σπάσει τη μεγαλειώδη διαδήλωση με τη χρήση φυσικής βίας και χημικών. Έπνιξαν τους δρόμους της Πάτρας με χημικά και συνέλεβαν διαδηλωτές στο σωρό. Η άμεση απελευθέρωση των πέντε προσαχθέντων έδειξε πως το κινήμα της αλληλεγγύης των εργαζομένων μπορεί στους δρόμους να σπάσει την τρομοκρατία.

Η πάλη για μια απεργία διαρκείας μέσα σε αυτήν την καταστάση είναι το πιο επείγον καθήκον του κινήματος για να φύγουν το ΔΝΤ-η ΕΕ και η κυβέρνηση τους, για την εξουσία των εργατών.

Σάββατο 1 Μαΐου 2010