Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΕΒΡΗ - ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Κορκονέα-Σαραλιώτη, την εξέγερση που ακολούθησε, αλλά και την επίθεση με βιτριόλι ενάντια στη βουλγάρα αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Οι συνθήκες πρωτοφανούς έκρηξης της ανεργίας και κρατικής καταστολής ενάντια στις οποίες εξεγερθήκαμε πέρυσι, είναι κάτι πολύ περισσότερο από παρούσες και δεν αφήνουν στη νεολαία κανένα περιθώριο για αναμνηστικές επετείους και ανώδυνες για το καθεστώς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τώρα που η ιστορική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού επιδεινώνει την ήδη δραματική κατάσταση του καπιταλισμού στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι ο δρόμος που άνοιξε η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι ο μόνος που υπάρχει για την νεολαία και την εργατική τάξη και σήμερα. Τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον αγώνα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, με εκδηλώσεις σε κάθε συνοικία, καταλήψεις σχολείων και σχολών και μαχητικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλης της χώρας –με την οργάνωση της πάλης για δημόσια και υψηλού επιπέδου παιδεία, υγεία και ασφάλιση, για το δικαίωμα στη δουλειά στη νεολαία.


Να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη σημαίνει σήμερα όσο ποτέ πριν…


Να μη πληρώσουμε τη χρεοκοπία του συστήματος τους με την ίδια μας τη ζωή! Να παλέψουμε ενάντια στη συνέχιση της λιτότητας και στο «νόμο και την τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση των Παπανδρέου-Πάγκαλου-Χρυσοχοΐδη, στο όνομα της «εξόδου» της οικονομίας τους, από τη χρεοκοπία και την κρίση.


Να απλώσουμε την πυρκαγιά της περσινής εξέγερσης σε νέους αγώνες, στην προετοιμασία και τη νίκη μιας νέας εξέγερσης! Καμία ειρήνη -καμία «διαβούλευση» με την «πράσινη» Κυβέρνηση του κεφαλαίου, των μαζικών απολύσεων και της καταστολής - Καμιά «συμμετοχή» στο αντιδραστικό της έργο!


Να αναπτύξουμε μια Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας -την εμπροσθοφυλακή του επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης- σε κάθε συνοικία σχολείο και Σχολή, παλεύοντας παντού και συστηματικά μαζί με την εργατική τάξη για την επαναστατική ανατροπή του ιστορικά χρεοκοπημένου, κατ’ επίφαση δημοκρατικού αστικού καθεστώτος, για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με όπλο την εργατική εξουσία των συμβουλίων.


Να παλέψουμε για την διεθνή επέκταση της εξέγερσης -την παγκόσμια επανάσταση! Να ενώσουμε τον αγώνα της νεολαίας και των εργαζομένων της Ελλάδας με αυτόν της νεολαίας στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Λατινική Aμερική τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, που δίνεται ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια την κρατική καταστολή και τον πόλεμο.


Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί την γενιά του Δεκέμβρη -τη μεγάλη στρατιά της λευτεριάς- και ολόκληρη τη νεολαία, να προχωρήσει παραπέρα στο δρόμο που χάραξε πριν ένα χρόνο –στο δρόμο της ταξικής εργατικής αυτοργάνωσης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό!

Απέναντι στις προκλήσεις τις κυβέρνησεις του ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσουμε ανυποχώρητα. Η κινητοποίηση ολόκληρου του μπλοκ των δυνάμεων που συμμετείχαν στην εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη πρέπει να είναι ενιαία. Η αδυναμία συνεννόησης οδήγησε στη διαμόρφωση δύο καλεσμάτων. Το ΕΕΚ θα συμμετάσχει και στις δύο πορείες. Συνεχίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη.



ΚΥΡΙΑΚΗ 6 /12, 1 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / ΠΟΡΕΙΑ

6 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ/ ΠΟΡΕΙΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 7 /12, 12 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
11-12/12 ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12, 7 μμ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
με ομιλητές από Αργεντινή, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα

«Ελληνικός Δεκέμβρης και παγκόσμια επανάσταση»

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12, 12 μεσημέρι, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38, τκ 10431, Αθήνα / τηλ-fax: 210 5241070 / e-mail: konservokouti@yahoo.gr

www.konservokouti-oen.blogspot.com