Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα γεγονότα της Δευτέρας 2/3


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 
Το απόγευμα της Δευτέρας 2/3 κάτω από τον προφυλακτήρα ενός φορτηγού αυτοκινήτου βρέθηκε ένας ανήλικος Αφγανός πρόσφυγας, ο 17χρονος Hasan Rezai, θύμα δολοφονικής επίθεσης στο λιμάνι της Πάτρας. Ο ανήλικος μετανάστης βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Ήρθε να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο προσφύγων-θυμάτων του σκηνικού πολέμου που έχει στήσει η κυβέρνηση Καραμανλή και οι τοπικες αρχές στο λιμάνι κάνοντας το ποτήρι να ξεχειλίσει. Όλη η παραλιακή ζώνη μετατράπηκε σε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε πρόσφυγες και την αστυνομία. Στήθηκαν κάποια πρόχειρα οδοφράγματα και αρκετοί ντόπιοι κάτοικοι έφτασαν για να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγυή τους στους δοκιμαζόμενους μετανάστες. Το παρακράτος όμως επιστρατεύτηκε και πάλι για να συνδράμει με το δικό του τρόπο στο έργο της αστυνομίας: το ιδιαίτερο μίγμα ασφαλιτών, φασιστών και άλλων κρατικών και παρακρατικών τραμπούκων το οποίο η αστική προπαγάνδα βαφτίζει «αγανακτισμένους πολίτες» εμφανίστηκε ξανά μετά την Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008 στην πόλη, εμφανίστηκε ακριβώς επειδή φοβούνται ότι οι φωτιές του Δεκέμβρη είναι ακόμη εδώ.  

Στο στόχαστρο των συμμοριών αυτών βρέθηκε ένας σύντροφος του ΕΕΚ, ο οποίος όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε και προπηλακίστηκε από μια τέτοια συμμορία, αλλά δέχθηκε και επανειλημμένες απειλές κατά της ζωής του, όταν οι ασφαλίτες τον αναγνώρισαν και τον έριξαν σε αστυνομική κλούβα. Αμέσως μετά έπιασαν και έναν ανήλικο μαθητή, μέλος της ΚΝΕ, που ήταν μπροστά στο συμβάν. Στη συνέχεια – και ενώ τόσο οι ασφαλίτες όσο και ο οδηγός της κλούβας εκτόξευαν απειλές κατά της ζωής του συντρόφου και υμνούσαν τον ναζισμό και την χούντα -  οδηγήθηκαν στην ασφάλεια όπου είχαν προσαχθεί άλλα δύο άτομα, μέλη άλλων αριστερών οργανώσεων, για να αφεθούν όλοι ελεύθεροι μετά από ώρα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και χωρίς να εξηγήσουν ποιοι και γιατί προέβησαν σε αυτές τις πράξεις και τις απειλές. Η αγριότητα της καταστολής όμως δεν είχε τέλος με άφθονη χρήση χημικών εναντίον των Αφγανών μετά την αποχώρηση των αλληλέγγυων αργά το βράδυ, το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη μετανάστη και την επίθεση σε μέλος αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας από ακροδεξιούς.  
Η προσπάθεια της κρατικής τρομοκρατίας να εκφοβίσει το ΕΕΚ και συνολικά το κίνημα αλληλεγγυής στους μετανάστες θα προβεί άκαρπη. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Κάθε τέτοιο χτύπημα επιβεβαίωνει ότι το μόνο μέσο με το οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να απαντήσει στην επαναστατική πολιτική είναι η ωμή βία και η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος, επιβεβαίωνει ότι η πολιτική μας είναι επικίνδυνη για την ταξική κυριαρχία του κεφαλαίου. Βρεθήκαμε στο πλευρό των Αφγανών προσφύγων γιατί ο αγώνας τους αφορά όλο το εργατικό κίνημα και τη ζωή μας σε ένα κόσμο που στερεί κάθε προοπτική για την εργατική τάξη. Οι μετανάστες «χωρίς χαρτιά» είναι το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης του οποίου του στερείται το δικαίωμα στην ύπαρξη συνολικά. Η προσπάθεια να ντυθεί η δολοφονική ενέργεια του οδηγού ως ακραία ενέργεια στην πάλη κάποιων εργαζομένων στα φορτηγά είναι κάτι περισσότερο από χυδαία. Οι αγώνες ντόπιων και ξένων εργατών δίνονται από τις ίδιες γραμμές. Τα διαλυμένα κρανία μεταναστών βαραίνουν την επικίνδυνη κυβέρνηση της Δεξιάς, το Κράτος και το κεφάλαιο. 

-Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει! Καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και το ταξικό εργατικό κίνημα να υπερασπιστούν τους μετανάστες και το αντιρατσιστικό κίνημα από τις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες!

-Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!

-Ο υπαίτιος της δολοφονικής επίθεσης να παραδοθεί στο λαό της Πάτρας.

-Να τιμωρηθούν οι οργανωτές και οι δράστες της επίθεσης στο σύντροφο του ΕΕΚ.

-Να παραιτηθεί ο Νταβλούρος και όλη η ηγεσία της τοπικής αστυνομίας!

-Να διαλύσουμε όλα τα σώματα ασφαλείας και τις παρακρατικές συμμορίες!

-Να ανατραπούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι του πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες και στο κίνημα αλληλεγγυής. Κάτω η κυβέρνηση Καραμανλή! Εργατική Εξουσία!

 
3/3/2009, ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας