Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Έξω ο Στυλιανίδης από την Πάτρα! Κάτω η κυβέρνηση της δεξιάς!

Από χθες η Πάτρα αδυνατεί να αναπνεύσει εξαιτίας της ασφυκτικής παρουσίας των ΜΑΤ σε όλη την πόλη. Ο Στυλιανίδης μας επισκέπτεται και καλεί τους «πραίτορες» να «επιβάλουν τη δημοκρατία» και να μας πείσουν με τα σιδερόφραχτα τους ότι η μάχη της παιδείας έχει τελειώσει. Είμαστε εδώ για να σπάσουμε την βιτρίνα της Κυβέρνησης και της διακομματικής εθνικής ενότητας στην υπηρεσία της αντι-εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, απορρίπτουμε τις διακηρύξεις της Συνόδου των Πρυτάνεων «να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εθνικής συναίνεσης στο θέμα της Παιδείας».

Είναι η όξυνση της παγκόσμια καπιταλιστικής κρίσης που δημιουργεί την επειγότητα για την προώθηση του προγράμματος ταξικού πολέμου της Κυβέρνησης Καραμανλή, μαζί και των αλλαγών στην εκπαίδευση. Η επιβολή όμως της «δημοκρατίας» και των αντι-μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, απαιτεί από τους καπιταλιστές ένα ισχυρό πολιτικό σύστημα, όχι το πολιτικό σύστημα της Siemens και των πληρωμένων μιζαδόρων των δύο κομμάτων αστικής εξουσίας.

Τα χαμόγελα και τα ψεύτικα μεγάλα λόγια του Στυλιανίδη και των σφουγκοκολάριων του δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους. Ας μην επαίρονται ότι ο νόμος πλαίσιο «έχει τεθεί σε απόλυτη λειτουργία». Η πραγματικότητα απέχει και γι’ αυτό προσπαθούν να την αποκρύψουν ή να την διαστρεβλώσουν. Δεν ξανακόλλησε ο σπασμένος κρίκος, το ΤΕΙ Πάτρας, στην αλυσίδα της αντι-εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, διότι στο μεσοδιάστημα έχει διαλυθεί ολόκληρη η αλυσίδα. Η υποτιθέμενη απόλυτη λειτουργία του νέου νόμου-πλαισίου και ιδιαίτερα η διαδικασία της εκλογής πρυτάνεων, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο έγινε με μηδαμινή συμμετοχή, κρυφά τη νύχτα (ΤΕΙ Πειραιά), με τη σύμπραξη παρακρατικών μπράβων της παραλιακής και χρυσαυγιτών (Πανεπιστήμιο Πειραιά) ή των ΜΑΤ (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), στα μισά τμήματα (ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Μεσολογγίου-διάβαζε παράρτημα Ναυπάκτου) με αποκορύφωμα φυσικά τη «δημοκρατική εκλογή προέδρου» στο ΤΕΙ της Πάτρας, εκτός του χώρου του ιδρύματος, με την έκτη επανάληψη της διαδικασίας, κυνηγημένοι από τους σπουδαστές του ΤΕΙ. Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα που ματαίωσε 5 φορές την εκλογή προέδρου στο ΤΕΙ της Πάτρας δεν τιθασεύεται και δεν παραδίδεται με την ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για ακαδημαϊκή ειρήνη. Οι δυνάμεις καταστολής κατέκλυσαν την πόλη ακριβώς γιατί οι «από πάνω» γνωρίζουν ότι η μαχόμενη πρωτοπορία του φοιτητικού κινήματος είναι εδώ και δίνει τη μάχη! Συνεχίζουμε αδιάλλακτα μέχρι την ανατροπή του νέου Νόμου-Πλαισίου και της κυβέρνησης Καραμανλή των σκανδάλων, της διάλυσης της Παιδείας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στις ετοιμασίες της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των Σχολών από το παράθυρο, αντιτάσσουμε την πολιτική προετοιμασία του φοιτητικού κινήματος για την οριστική ανατροπή όλης της «μεταρρύθμισης» στην Παιδεία.

Το επόμενο διάστημα οι φοιτητές δε θα είναι μόνοι τους στο δρόμο αλλά μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη και εκμεταλλευμένη νεολαία που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλο την Κυβέρνηση. Αντίθετα είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών και την εξουσία της εργατικής τάξης.

Ο Στυλιανίδης και κάθε υπουργός της Κυβέρνησης, είναι ανεπιθύμητος από το φοιτητικό κίνημα σε κάθε άκρη της Ελλάδας, από τα Χανιά μέχρι την Πάτρα και την Κομοτηνή. Να φύγουν όλοι τους, να κυβερνήσουν οι εργάτες! Για μια άλλη σοσιαλιστική παιδεία, σε μια άλλη σοσιαλιστική κοινωνία!


OEN EEK

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/6 13.00 ΠΛ. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ-ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ.
Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008